Marijn de Zeeuw

WINDSTIL
Korte fictie film

De machtige nietige mens. De mens die keuzes kan maken, die kan doden en gedood kan worden. Een vrouw komt oog in oog te staan met haar eigen sterfelijkheid, wanneer ze ontdekt dat ze een hond heeft aangereden.

Tijdsduur: 16 minuten
Producent: Marieke Bolle en Siemen Versloot
D.O.P: Xavier van D’huynslager
Sounddesign: Eneas Mentzel
Editor: Jordi Beukers

Over Marijn

Zo’n drie jaar later ervaart Marijn nog steeds de lichamelijke en geestelijke gevolgen van een zwaar brommerongeluk. Ze heeft de dood recht in de ogen gekeken, maar kwam pas ruim een jaar later tot het besef dat die dag onverwachts haar laatste had kunnen zijn. Op jonge leeftijd werd zij geconfronteerd met haar sterfelijkheid.

In haar projecten spreekt zij vaak over een Sublieme ervaring. Een ervaring waarbij je oog in oog komt te staan met je nietigheid. Een ervaring van rust, een moment van volledig in het hier en nu zijn. Wetende dat je de situatie niet veranderen kan, maar dat ook niet hoeft. Met haar projecten is ze op zoek naar die Sublieme ervaring. In haar werk plaatst Marijn de mens tegenover de natuur. Ze stelt de vraag: wie zijn wij als mens tegenover de natuur? Wij voelen ons vaak superieur aan alles om ons heen, wij voelen ons machtig. Toch zullen wij altijd nietig zijn en deel uitmaken van de natuur.

Contact

M: +31 (0) 620 83 62 49
E: marijn0403@live.nl