Bart Martens

M
Korte experimentele fictiefilm

Op het kantoor waar macht en manipulatie dagelijkse fenomenen zijn, wordt M afgerekend op zijn ambivalente gedrag.

M is een 25-jarige man met een miezerig leven. Hij woont alleen in zijn flatje waar het altijd donker is. Het liefst is hij alleen. M heeft een vreemd karakter en om hem heen ontstaan vreemde situaties. Deze dingen lijken hem soms gewoon te overkomen, zonder dat hij dit in de hand heeft.

Tijdsduur:  17 minuten
Cast: Jop Gorris
D.O.P.: Rob Willemsen
Art Director: Kimberley Tammenga
Opnameleider: Angelo Raaijmakers

Over Bart

Zo vanzelfsprekend als het is om rationeel te handelen in het dagelijks leven, zo gebruikelijk is het om totaal irrationeel te handelen als je droomt. Het valt Bart  op dat zijn fascinaties en verlangens beestachtige trekken kunnen hebben, terwijl deze in het dagelijks leven nooit in hem op zouden komen.

Is de irrationele kant van de mens een eerlijkere en puurdere versie van zichzelf? En is rationeel zijn, niets meer dan conformistisch zijn met je omgeving? Zijn fascinatie voor het irrationele probeert Bart in film te vertalen. Op intuïtieve wijze komt het beeld tot stand waarbij hij niet bang is om de conventie te breken. In zijn surrealistische werk, vol contrasten en associaties, speelt Bart  met de verwachting van de toeschouwer.

Contact

M: +31 (0) 620 98 99 82
E: bart-martens@live.nl