Michiel Hak

De jongens van Saffier
Korte documentaire

In de Jongens van Saffier volg je de vriendengroep van documentairemaker Michiel Hak. De dood nadert, want Tom—de jongste—heeft een terminale vorm van kanker.

Omdat de tijd altijd stil leek te staan op de saffierstraat en een einde aan al het moois ver weg leek, gaat iedereen anders om met deze plotse verandering van omstandigheden. De een wordt een roekeloze Nihilist, de ander lijkt zich vast te klampen aan zingeving in een ogenschijnlijk zinloze wereld.

Michiel volgt zijn vrienden in hun zoektocht naar acceptatie in de voorbereiding op het onvermijdelijke. Krampachtig probeert hij een vriendschap bij elkaar te houden die steeds meer scheuren begint te tonen.

Tijdsduur:  24 minuten
Editor: Michiel Hak en Kimberley Tammenga

Over Michiel

Michiel vindt zijn fascinatie in documentaires die thema’s behandelen waar elk mens vroeg of laat mee te maken gaat krijgen. Zijn films erkennen de zwaardere kanten van de menselijke conditie en hij probeert dit te belichten door moeilijke situaties uit zijn directe leven vast te leggen. Al zijn films neigen naar een klassieke vertelling.

Contact

E: Michiel_hak@hotmail.nl