Apollonia Duijster

De eenhoorn en de mannentraan
Korte documentaire

In deze korte documentaire zie je hoe de maker, Apollonia, haar eigen beeld van mannen bevraagd. Door jongens in opdracht te laten praten over de uiting van hun gevoelens, probeert ze erachter te komen of haar beeld van mannen wel klopt. Zelf heeft ze nog nooit een man zien huilen. Ze stapt uiteindelijk naar haar vader met de vraag: waarom wil ik zo graag dat mannen zich kwetsbaar opstellen? Kan zijn gesloten karakter daar een oorzaak van zijn? Door een smal kader te creëren om haar personages probeert ze hen confronteren. Op die manier wil ze een intiem en echt beeld geven van wat er in het emotionele hoofd van een jongen afspeelt.

Tijdsduur:  21 minuten
Producent: Vera Eelkema en Daniel Knoot
D.O.P: Bianca Quaedvlieg
Editor: Merijn van den Brand

Over Apollonia

Iedereen draagt in het dagelijks leven een masker. Apollonia wil met haar documentaires een oprecht beeld geven van de mensen in haar films, een beeld waarbij ze dat masker voor eventjes afdoen. Ze gelooft dat ze dat het beste kan doen door ingrepen te doen in de werkelijkheid. Ze vindt het interessant om voorwaarden te creëren en te kijken wat daaruit voortkomt. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld jongens naast elkaar zet op plekken die zij heeft uitgekozen en ze vervolgens in gesprek laat gaan over onderwerpen die zij heeft uitgekozen.

Apollonia maakt documentaires maar probeert daarbinnen wel te experimenteren met de grenzen ervan. Ze hoopt conventies binnen documentaire te kunnen vernieuwen. Ze is erg geïnteresseerd in taboes en hoe die werken. Met haar werk probeert ze gesprekken te openen. Zo heeft ze eerder een documentaire gemaakt over masturbatie onder meisjes.

Contact

M: +31 (0) 637 56 06 78
E: info@apolloniaduijster.nl
W: www.apolloniaduijster.nl